Επιλογή Σελίδας
  • Ο ξενώνας Mondeus Inn αποτελείται από 4 πολυτελείς σουίτες 26-38 τμ. που είναι κατασκευασμένες με υλικά υψηλής ποιότητας και επιπλωμένες / διακοσμημένες με μίνιμαλ αισθητική πλούσιας σε γήινα ζεστά χρώματα και παρέχουν με αφθονία όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
  • Οι καθημερινές ποιοτικές υπηρεσίες, το άνετο και πολυτελές lobby, ο διάδρομος της εισόδου με τις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες που διευκολύνουν την πρόσβαση σε ηλικιωμένους και σε συνανθρώπους με δυσκολίες στην κίνηση, ο κήπος με τα δένδρα του και τον στεγασμένο ειδικό χώρο με την ψησταριά και τα μοναστηριακά τραπέζια, ο επίσης ανεξάρτητος χώρος για κοινωνικές δραστηριότητες και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο της ΑΕ Δεσκάτης πλαισιώνουν και συμπληρώνουν τον Mondeus Inn.
  • Ο Mondeus Inn βρίσκεται στο κέντρο της Δεσκάτης που είναι μια όμορφη, καθαρή, δροσερή το καλοκαίρι, γοητευτική το χειμώνα, ανάμεσα σε δάση, με χαμηλή δόμηση, πολύ ζωντανή ορεινή κωμόπολη με υψόμετρο 800-900 μ. στις νότιες πλαγιές της οροσειράς των Καμβουνίων.
  • Η προνομιακή γεωγραφική θέση του Mondeus Inn στην καρδιά της Ελληνικής χερσονήσου τον καθιστά ιδανικό τουριστικό προορισμό με πληθώρα επιλογών.
  • Στις επιλογές αυτές περιλαμβάνονται πέρα από την ανάγκη για ηρεμία, ησυχία, χαλάρωση, οξυγόνο, αναζωογονητική πεζοπορία, διάβασμα, και ίσως ποιοτικό χρόνο για δουλειά μέσω ίντερνετ, οι εξής εμπειρίες:
  • Οι ξακουστοί βράχοι των Μετεώρων με τα απαράμιλλα μοναστήρια απέχουν μόλις 35-40 λ. με εξαιρετική οδική σύνδεση. Στη διαδρομή βρίσκεται και το εξαιρετικά διατηρημένο τοξωτό γεφύρι των Ψυρραίων / Ψυρράδων που υπήρξαν αρματολοί και οπλαρχηγοί στην Τουρκοκρατία. Ο ποταμός που γεφυρώνει είναι ο Ίων που πήρε το όνομά του από τον Ίωνα, τον γεννήτορα των Ιώνων.
  • Ο Βενέτικος ποταμός με την πανέμορφη διαδρομή και τις πολλές αθλητικές δραστηριότητες που φιλοξενεί αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό σε απόσταση 30 λ.
  • Επίσης η τεχνητή λίμνη του Ιλλαρίωνα στον Αλιάκμονα ποταμό με μήκος ~34 χιλ. και σε απόσταση μόλις 10 λ. είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που στις όχθες της φιλοξενεί μοναδικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία.
  • Το μοναδικό στην Ελλάδα μοναστήρι της Παναγίας με διώροφη εκκλησία που διαδοχικά φιλοξένησε ορθόδοξους και καθολικούς μοναχούς με τα σημάδια τους να υπάρχουν ακόμα στις τοιχογραφίες. Η μονή αυτή είναι επίσης μοναδική επειδή σχετικά πρόσφατα μεταφέρθηκε πάνω σε ειδικά διαμορφωμένες ράγες σε υψηλότερο επίπεδο και σε απόσταση ~ 130 μ. από το αρχικό για να μη κατακλυσθεί από τα νερά της τεχνητής λίμνης.
  • Τη μονή του Αγίου Νικάνωρα / Ζάβορδας που έχει αναπαλαιωθεί / ανακαινιστεί πλήρως και στέκεται περήφανη πάνω σε βραχώδη σχηματισμό ελέγχοντας τα νερά του Αλιάκμονα και της λίμνης. Ελάχιστα πάνω από τη στάθμη των νερών της λίμνης διασώζεται το επίσης ανακαινισμένο ασκηταριό του αγίου αλλά και των μοναχών. Τα κυρίως κτίσματα της μονής βρίσκονται σε καθεστώς αβάτου για τις γυναίκες.
  • Το χιλιετές μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπως συνηθίζεται να λέγεται, σκαρφαλωμένο στη Βουνάσσα και χτισμένο πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού, προσφέρει εξαιρετική θέα στη λίμνη και στον κάμπο του κάτω ρου του Αλιάκμονα με ηλιοβασίλεμα που σε μαγεύει.
  • Σε κοντινές αποστάσεις των 10-20 λ. βρίσκονται οι αναπαλαιωμένες με αγάπη εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Προδρόμου, της μονής του Αγίου Σωτήρος και της μονής της Παλιοκαρυάς που ανταμείβουν τον επισκέπτη.
  • Κάτω από την ψηλότερη κορυφή των Καμβουνίων βρίσκεται σε απόσταση 15 λ. με άριστη ασφαλτοστρωμένη ορεινή διαδρομή το καταφύγιο του ΕΟΣ Δεσκάτης. Τόσο η διαδρομή όσο και η θέα που προσφέρει το καθιστούν ακαταμάχητο προορισμό. Εκεί παρέχονται υπηρεσίες διαμονής και εστίασης. Από το καταφύγιο ξεκινούν χαραγμένα και ασφαλή μονοπάτια πεζοπορίας, ανάμεσά τους και  το φημισμένο ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων Ε4, που χαρίζουν απίστευτες εμπειρίες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι με βάση τη Δεσκάτη ο ορεινός όγκος των Καμβουνίων φιλοξενεί δραστηριότητες πανελλήνιου πρωταθλητισμού με αλεξίπτωτα πλαγιάς / parapente, ανώμαλου δρόμου και μηχανοκίνητου αθλητισμού.
  • Είναι επίσης γνωστό ότι η Δεσκάτη φιλοξενεί το Γεωθαύμα της Βουνάσσας που διανύει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρόνια γεωλογικής ιστορίας και συγκροτείται από τα αρχαιότερα ορατά πετρώματα της Ευρώπης αποτελώντας το σημείο όπου πρωτοσχίσθηκε η αρχαία πρωτοήπειρος Παγγαία και γεννήθηκαν οι δύο νέες ήπειροι, η Αφρική και η Ευρώπη. 
  • Η Δεσκάτη ξεδιπλώνει τη ζωντάνια της κυρίως γύρω από τις δύο πλατείες της με πολλά παραδοσιακά καφενεία, καφέ -μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες που αξιοποιούν εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα ενώ δεν λείπουν τα κλαμπ που προσφέρουν διασκέδαση για όλες τις ηλικίες μέχρι τα ξημερώματα.
  • Εξαιτίας της προνομιακής γεωγραφικής θέσης της Δεσκάτης στο κέντρο της Ελλάδας είναι εύκολη η πρόσβαση σε άλλους τουριστικούς προορισμούς σε χρονική απόσταση 1-2,5 ωρών. Είτε μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων είτε ατομικά οι ημερήσιες και όχι μόνο εκδρομές περιλαμβάνουν πέρα από τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, την οροσειρά της Πίνδου με την Βάλια Κάλντα, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, το Περτούλι και την Ελάτη, την Καστοριά και τη λίμνη της, τα Ιωάννινα με τη λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της Κυρά Φροσύνης όπως και το σπήλαιο του Περάματος, τη Δωδώνη, τον Αχέροντα ποταμό και το νεκρομαντείο, τη Νικόπολη, την Πάργα και τα Σύβοτα, το αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής, την κοιλάδα των Τεμπών, το Πήλιο με τα χωριά και τις παραλίες του, τις παραλίες του Κισσάβου και του Ολύμπου, τον Όλυμπο, το Δίον, τη Βεργίνα, κ.α.